TRUFLE DAKTYLOWO-ORZECHOWE

Te trufle są słodkie, mięsiste, orzechowe i przepyszne! To podstawowy przepis, który można dowolnie modyfikować dodając innych przypraw, innego rodzaju orzechów i innych dodatków.

Składniki:

(na około 25 sztuk)

350 g suszonych daktyli

100 g orzechów nerkowca

100 g orzechów brazylijskich

szczypta cynamonu i mielonego imbiru

1 łyżka kakao

kakao i wiórki kokosowe do obtoczenia kulek

Przygotowanie:

  • Zalać suszone daktyle ciepłą wodą i zostawić na pół godziny, aby zmiękły.
  • Odcedzić i zblendować na gładki mus.
  • Zmielić orzechy.
  • Połączyć daktylową masę z orzechami i przyprawami.
  • Lepić kuleczki, najlepiej lekko zwilżonymi dłońmi.
  • Obtoczyć w kakao lub wiórkach kokosowych.
  • Schłodzić w lodówce przez minimum godzinę.

Tak jak lubimy: bez dodatku cukru, zdrowe i przepyszne!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s