Najlepsza chałka z kruszonką z 5 składników

To najprostsza i najlepsza chałka, jaką kiedykolwiek zrobicie. Wychodzi idealnie mięciutka, puszysta i delikatna. Zachowuje świeżość długo po upieczeniu (w przeciwieństwie do chałki z piekarni) i trudno się od niej oderwać! Najlepiej smakuje z masłem i solą.

chałka przepis

Składniki na chałkę:

  • 35 g masła
  • 175 g mleka
  • 25 g cukru
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 275 g mąki
  • 1/2 łyżeczki soli

Kruszonka:

  • 10 g cukru
  • 20 g masła
  • 30 g mąki

Zobacz dokładny przepis:

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s