2 pomysły na tofu: smażone i wegański bekon

Jak dobrze przygotować tofu? Co zrobić, żeby nie było fu? Pokazuję Wam 2 niezawodne przepisy na tofu: smażone kostki i wegański „bekon” z tofu.

Składniki:

  • 400 g tofu naturalnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
  • po 1 łyżeczce cebuli, czosnku, papryki słodkiej i wędzonej w proszku

wegański-bekon-z-tofutofu

2 uwagi do wpisu “2 pomysły na tofu: smażone i wegański bekon

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s