Wegetariańska carbonara z cukinią

Letnia wersja carbonary z wegańskim bekonem z tofu oraz startą cukinią. Tylko odrobinę zdrowsza i bardzo smaczna wersja popularnego włoskiego makaronu.

04CACE30-9CD7-4565-97E7-97F4EFD25F6D_1_201_a

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g makaronu penne
  • 1/3 średniej cukinii
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 2 całe jajka + 1 żółtko
  • 30–40 g parmezanu lub grana padano
  • sól i pieprz
  • „bekon” z tofu

Film z przygotowania:

3AFF7271-EA50-40F4-8CFE-E266C9C33817_1_201_a

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s